Ajax komt in matig oefenduel niet langs Quick'20

door Jesse ter Haar 422

Ajax is dinsdagavond niet langs Quick'20 gekomen in een oefenwedstrijd. De Amsterdammers kwam voor rust op voorsprong, maar de volledig gewijzigde formatie na rust wist dit niet in stand te houden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Quick’20. De opponent schakelde om en was snel weg, maar de uiteindelijke poging ging voorlangs het doel van Jay Gorter. Kort hierna volgde de eerste kans namens Ajax. Lisandro Magallán kopte de bal uit een corner naar de onderhoek, maar de keeper kon keren. Na een kwartier voetballende volgde er weer een kans voor de amateurs. Doelman Gorter probeerde een hoge bal te vangen, maar liet de bal voor de voeten van een tegenstander vallen. Gelukkig voor de keeper werd de bal over geschoten.

Tegelijkertijd ontstond er een blessure bij Enric Llansana. De jongeling kwam in botsing met de uitkomende Gorter en bleef vervolgens op het grasveld liggen. Hij moest per brancard van het veld en leek last te hebben van zijn nek. Hierna ging het voetballen weer verder en kwam er binnen het halfuur een nieuwe kans voor Ajax. Kenneth Taylor kreeg een vrije kans om uit te halen na voorbereidend werk van David Neres en Danilo Pereira, maar met rechts schoot hij hard over het doel.

In de 38ste minuut was er opnieuw een goede kans op de 0-1. Het was Neres die een hoge bal van Kian Fitz-Jim terugkopte op Danilo, maar de uiteindelijke poging van de Braziliaanse spits miste overtuiging. Op slag van rust kreeg Quick’20 een dikke kans op de 1-0, maar door goed storend werk van Rio Hillen werd de kans gemist. In de absolute slotfase van de eerste helft was het alsnog raak, voor Ajax. Mohammed Kudus kreeg een doorgeschoten bal voor zijn voeten, faalde niet en scoorde.

Na rust kwam Ajax in een volledig andere opstelling het veld op. Al snel kwam er een kans voor de Amsterdammers. Zakaria Labyad wist teamgenoot Noussair Mazraoui te bereiken in het strafschopgebied, waarna de rechtsback net voorlangs mikte. Drie minuten hierna kreeg invaller Kristian Hlynsson een dikke kans. Hij werd vrijgespeeld door een doorgebroken Labyad, maar met zijn poging stuitte hij op de keeper.

In het vervolg van de tweede helft bloedde de wedstrijd ietwat dood. Ajax was niet bij machten om tot doelpunten te komen en dat bleek de tegenstander wel. Tien minuten voor tijd was het Issy Wevers die zijn ploeg op gelijke hoogte wist te brengen. Na knap terugleggen kon hij de bal achter Remko Pasveer schieten. Hierna gebeurde er vrijwel niets meer en dus bleef het bij 1-1.