Ajax en Feyenoord bereiken akkoord over transfer Berghuis

door Jesse ter Haar 178

Bron Ajax.nl

Ajax en Feyenoord bereiken akkoord over transfer Berghuis

door Jesse ter Haar 178

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax en Feyenoord hebben een akkoord bereikt over de transfer van Steven Berghuis. De aanvaller maakt - na afronding van enkele laatste formaliteiten - de overstap van Rotterdam naar Amsterdam.

Er moet nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zo valt te lezen. Zo moet de linkspoot onder andere nog een medische keuring ondergaan in Amsterdam. Verloopt dit zonder problemen, dan tekent hij spoedig een contract voor vier seizoenen bij Ajax.

De club doet geen mededelingen over de transfersom, waar de afgelopen tijd veel over te doen is geweest. Naar verluidt betaalt Ajax echter 5,5 miljoen euro voor de speler van Feyenoord, een bedrag dat middels bonussen nog op kan lopen tot 6,5 miljoen euro. Door het akkoord wordt een arbitragezaak ontlopen.

Met het binnenhalen van Berghuis verzekert Ajax zich van de diensten van de speler die vorig seizoen nog de captain van Feyenoord was. Bovendien was hij zeer belangrijk in de productie van de club. In 199 wedstrijden namens Feyenoord scoorde hij 87 keer en leverde hij 64 maal de assist.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties