Ajax door in FC na zuivere hattrick Brobbey

door SJvanveen 82

Ajax Onder-17 is door naar de halve finales van de Future Cup. Met onder meer dank aan een loepzuivere hattrick van Brian Brobbey zegevierden de Amsterdammers tegen Paris Saint-Germain: 5-0.

De equipe van Dave Vos had op voorhand aan een gelijkspel genoeg, maar dat was niet te zien. Met Liam van Gelderen en Ryan Gravenberch nog extra in de gelederen ging men daverend van start. PSG was nergens, kwam niet van de eigen helft af en Ajax creërde kans op kans via onder meer Gravenberch. Na vier minuten was het raak. Gravenberch dook weer op in de zestien en bediende Brobbey, die zo het startsein verzorgde van een doelpuntrijke eerste helft.

Nog geen drie minuten later was het immers weer raak. Tikte Brobbey na een mooie aanval eerst met zijn rechter binnen, nu was na een fraaie aanval en op aangeven van linksback Terrence Douglas Brobbey met zijn linkerbeen trefzeker. Ajax ging een tempo lager spelen, waarna PSG beter in de wedstrijd kwam. De Fransen misten echter voor open goal, waarna de O17-ploeg uit Amsterdam nog voor rust het duel besliste. Sontje Hansen gaf voor, Brobbey kopte binnen, waardoor met een loepzuivere hattrick de wedstrijd gespeeld was.

Gedurende de tweede helft werd er lang niet gescoord, maar Naci Ünüvar zorgde met zijn veertien jaar en twee goals voor het slotakkoord. Na fraaie aanvallen was de jongeling trefzeker. Door de ruime zege op PSG gaat Ajax als poulewinnaar door naar de volgende ronde.

Reiziger (44' Dieker); J. Timber (44' Kasanwirjo), Van Gelderen (31' Fosu-Mensah), Llansana, Douglas; Gravenberch, Q. Timber (31' Zamani), Taylor; Hansen, Brobbey, Unuvar.
Dieker, Fosu-Mensah, Kasanwirjo, Sint, Pinas, Zamani.

5-0 Naci Ünüvar (50')

- Ki-Jana Hoever mist het duel door een rode prent die hij kreeg tegen Sporting Lissabon (0-2 verlies).