Ajax belegt in januari trainingskamp in Spaanse Cádiz

door Bart Veenstra 109

Bron De Telegraaf

Ajax belegt in januari trainingskamp in Spaanse Cádiz

door Bart Veenstra 109

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax belegt in de winterstop een trainingskamp in het Spaanse Cádiz. Dat meldt De Telegraaf. De Amsterdamse club zal van dinsdag 2 tot en met zondag 7 januari verblijven in de Spaanse badplaats, die ten zuiden van Sevilla ligt.

In Spanje hoopt Ajax op zaterdag 6 januari een oefenwedstrijd te spelen. Hiervoor wordt nog naar een tegenstander gezocht. Ajax is wel al in gesprek met het Duitse Hannover 96. Die club staat op dit moment op de zevende plaats in de 2. Bundesliga.

De Telegraaf schrijft dat Ajax-trainer John van 't Schip tijdens de korte voorbereiding 'eindelijk eens een aantal dagen achter elkaar krijgt om met zijn selectie te kunnen trainen'. Vanwege een druk programma - denk aan Europees voetbal, een bekerduel en interlandvoetbal - is dat voor de winterstop niet mogelijk bij Ajax. Tot de winterstop speelt Ajax haast iedere drie dagen een wedstrijd.

Transferperiode in januari bij Ajax

In Spanje krijgt Van ’t Schip ook uitgebreid de tijd individuele gesprekken te voeren met zijn spelers. Mogelijk zijn sommige spelers van Ajax op weg naar de uitgang. Zo gaf financieel directeur Susan Lenderink aan dat het haar voorkeur geniet om eerst spelers te verkopen alvorens Ajax de markt op zal gaan in de zoektocht naar nieuwe spelers. Van 't Schip op zijn beurt hoopt op de komst van ervaren spelers.

Profiteer maandag nog van Black Friday-korting in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.