Ajax begint ongewijzigd aan Conference League-heenwedstrijd tegen Aston Villa

door Jon van Dam 103

Ajax begint ongewijzigd aan Conference League-heenwedstrijd tegen Aston Villa

door Jon van Dam 103

Laatst geüpdatet

Ajax begint ongewijzigd aan de heenwedstrijd in de Conference League tegen Aston Villa. In de Johan Cruijff ArenA staan dezelfde elf namen aan de aftrap als degenen die zondag FC Utrecht over de knie legden. Voor Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk betekent het hun tweede basisplaats op rij.

Diant Ramaj is ook tegen Aston Villa de eerste keuze onder de lat. De Duitse sluitpost werd na de blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter aangewezen als vervanger en is sindsdien niet meer weg te denken op doel. Voor het derde duel op rij kiest Van 't Schip voor een vijfmansdefensie. Tristan Gooijer en Borna Sosa zullen respectievelijk de rechtsback en linksback van dienst zijn. De Kroatische verdediger verzorgde zondag nog de assist op de 1-0 van Brian Brobbey.

In het hart van de verdediging zijn dezelfde drie namen terug te zien als afgelopen weekend. Josip Šutalo kampt met een blessure, maar is ook nog eens geschorst in de Conference League. Daarom wordt het centrum gevormd door Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato. Het trio hield samen met keeper Ramaj de nul tegen FC Utrecht.

Op het middenveld van Ajax vinden er geen wisselingen plaats ten opzichte van het duel van zondag. Jordan Henderson, die al vaak tegen Aston Villa speelde in de Premier League, zal samen met Sivert Mannsverk het controlerende blok van de Amsterdammers vormen. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zijn de meer vooruitgeschoven middenvelders bij Ajax. De IJslander zal weer in de buurt van spits Brobbey komen te spelen. Het duel tussen Ajax en Aston Villa begint om 18.45 uur.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Ontvang nu 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.