Ajax begint met Martha en Hlynsson aan uitduel met NEC

door Jon van Dam 79

Ajax begint met Martha en Hlynsson aan uitduel met NEC

door Jon van Dam 79

Laatst geüpdatet

John van 't Schip heeft voor het uitduel met NEC twee wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling van Ajax. Ten opzichte van de verloren wedstrijd in Marseille beginnen Ar'Jany Martha en Kristian Hlynsson vanaf de aftrap in De Goffert. Dat gaat ten koste van Borna Sosa en Carlos Forbs.

Diant Ramaj is wederom de doelman in het elftal van Van 't Schip. De Duitse sluitpost krijgt, ondanks de terugkeer van Gerónimo Rulli, nog altijd de voorkeur onder de lat. De basisplaats van Martha heeft gevolgen voor Sosa, die vanaf de bank begint in Nijmegen. Het hart van de verdediging wordt gevormd door Devyne Rensch en Jorrel Hato. Het duo speelde ook al samen in het centrum tegen Vitesse en Olympique Marseille. De rechtsback van dienst is de Deen Anton Gaaei. Josip Šutalo zit tegen de Nijmegenaren weer bij de selectie. De Kroaat begint vanaf de bank.

Op het middenveld vindt er ook een mutatie plaats bij de Amsterdammers. Doordat Forbs genoegen moet nemen met een reserverol, krijgt Hlynsson de kans om zich vanaf het begin te laten zien. De basisplaats van de IJslander betekent dat Steven Berghuis een linie doorschuift. Het controlerende blok zal worden gevormd door Benjamin Tahirović en Kenneth Taylor.

Berghuis, die tegen Olympique Marseille de schlemiel was met een rode kaart, begint tegen NEC vanaf de rechtsbuitenpositie. Hij moet zich net als in Frankrijk gaan bekommeren om aanvoer voor spits Brian Brobbey. Het duo bereidde in het Stade Vélodrome de eerste twee goals voor. Aanvoerder Steven Bergwijn begint zoals gewoonlijk vanaf de linkerkant.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.