Ajax A1 wint doelpuntrijke wedstrijd van PEC

door JipVR 32

Dit is het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 19 november. Om 10.30 uur trapt Ajax B2 af tegen FC Utrecht B2. Later, om 14.30 uur, speelt Ajax A1 op sportcomplex De Toekomst tegen PEC Zwolle A1. Volg de wedstrijden hier en praat mee!

FT | FC Utrecht B2 - Ajax B2 (1-2)
Ajax B2 heeft op bezoek bij FC Utrecht B2 een kleine 1-2 zege geboekt. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft nog wel op achterstand, maar herstelde deze na rust.

In de eerste tien minuten was FC Utrecht B2 het gevaarlijkst met enkele uitbraken, terwijl Ajax in balbezit erg slordig was. Een minuut nadat Ajax een penalty moest krijgen na ouderwets pootje haken, wist FC Utrecht B2 uit de omschakeling de score te openen.

Na rust was Ajax veel beter. Zo kreeg Paul Fosu-Mensah van heel dichtbij een grote kans en waren ook Bryan Brobbey en Ryan Gravenberch niet gelukkig. Brobbey was vlak erna wel trefzeker. Alleen voor de keeper zorgde hij voor de 1-1. Vlak erna zorgde een Soulyman Allouch, na een geweldige actie en voorzet van Enrico Duenas Hernandez, voor de winnende 1-2.

Opstelling Ajax B2: Raatsie; Fosu-Mensah, Llansana, Taylor, Omzigtig; Gravenberch, Trustfull, Mbinga; Allouch, Brobbey, Hernandez.
Wissels Ajax B2: Nog niet bekend.

1-0 FC Utrecht (33')
1-1 Bryan Brobbey (60')
1-2 Soulyman Allouch (62')

FT | Ajax A1 - PEC Zwolle A1 (5-2)

Ajax A1 heeft zaterdag een doelpuntrijke wedstrijd van PEC Zwolle gewonnen. Al binnen zes minuten hadden beide ploegen de bal tegen de touwen geschoten, hetgeen voor een vlammende start zorgde. Kaj Sierhuis scoorde de eerste treffer van de wedstrijd al na vier minuten vanaf elf meter, waarna de bezoekers vrijwel meteen op gelijke hoogte kwamen.

Sierhuis, Mees de Wit en Zian Flemming wisten vervolgens de stand naar 4-1 te brengen, waardoor de wedstrijd vrij rustig uitgespeeld kon worden. PEC deed in de persoon van Rogier Benschop nog wat terug in de 69e minuut, maar meer werd er door de Zwollenaren niet meer gescoord. Aan de andere kant deed Mitchel Bakker nog een duit in het zakje voor Ajax, toen hij de eindstand bepaalde: 5-1.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Matusiwa (Ter Heide 46'), Doekhi, Bakker, Blöte (Kemper 68'); Boultam (Benninga 22'), Antonucci, Flemming; Nunnely (Kluivert 60'), Sierhuis (Kaars 60'), M. De Wit.
Wissels Ajax A1: Plomper, Ter Heide, Benninga, Kluivert, D. De Wit, Kaars, Kemper.

5-2 Mitchel Bakker (82')

Bijzonderheden: Reda Boultam kon de wedstrijd niet uitspelen en moest het veld na een opgelopen blessure verlaten.