Zwak Ajax O15 verliest thuis van AZ

door BartVeenstra 18

Zwak Ajax O15 verliest thuis van AZ

door BartVeenstra 18

Laatst geüpdatet

Ajax O15 heeft op Sportpark De Toekomst vrij pijnlijk en kansloos verloren van AZ. De Alkmaarders toonden zich zeer effectief en zagen Ajax amper gevaarlijk worden. Na twee snelle AZ-goals was de O15 niet in staat om veerkracht te tonen.

De eerste kansen van het duel waren voor echter wel Ajax. Julian Rijkhoff kopte een bal door naar Amourricho van Axel Dongen, maar de laatstgenoemde wist zijn inzet helaas niet genoeg richting mee te geven. Ook de tweede grote Ajax-kans was voor Van Axel Dongen. Oog in oog met de AZ-goalie stifte hij de bal over het doel. Vervolgens probeerde Gabriël Misehouy het met een stijvolle omhaal, maar zijn inzet verdween naast.

AZ bleek hierna een stuk effectiever. De eerste en de beste Alkmaarse mogelijkheid was direct raak. Dit doelpunt zorgde ervoor dat Ajax in een negatieve spiraal terechtkwam, want na de tegentreffer lukten er nog meer weinig bij de Amsterdammers. AZ profiteerde van deze matige fase en kwam na een prima kopgoal zelfs op 0-2.

Deze klap kwam de O15, ondanks een aantal wissels, niet meer te boven. In de tweede helft creëerden de Amsterdamse talenten amper kansen en maakte het dus ook geen aanspraak op drie punten. AZ scoorde ook niet meer, maar wist de leeftijdsgenoten van Ajax dus wel met 0-2 te verslaan.

Opstelling Ajax O15:

De Graaff; Camara, Brandes, Chourak (Klaasen 33'), Aning; Misehouy (Chahid 47'), Bobson (Gooijer 33'), Jansen (Banel 47'), Sarfo, Rijkhoff (Dubois 65'), Van Axel-Dongen.

Doelpunten:

0-1 AZ (26')
0-2 AZ (32')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties