Wijndal: 'Dankbaar dat mijn oma deze transfer nog mag meemaken'

door Bart Veenstra 37

Bron De Telegraaf

Wijndal: 'Dankbaar dat mijn oma deze transfer nog mag meemaken'

door Bart Veenstra 37

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Owen Wijndal is ook om emotionele redenen blij de overstap naar Ajax te hebben gemaakt. Vooral voor zijn oma, zijn allergrootste fan, is Wijndal blij en opgelucht dat de transfer naar de Amsterdamse club eindelijk afgerond is. Hij vertelt erover in een interview met De Telegraaf.

'Ik ben dankbaar dat mijn oma deze transfer nog mag meemaken', zegt de van AZ overgekomen linksback. Oma Paula, de moeder van de moeder van Wijndal, was in het ziekenhuis in Zaandam getuige van de afronding van de transfer in de Johan Cruijff ArenA. 'Via FaceTime', maakt Wijndal duidelijk. 'Zij is mijn allergrootste fan. Mijn familie betekent alles voor me. Ik wil alles doen om iedereen dicht om me heen gelukkig te maken. Deze week ga ik met mijn Ajax-shirt bij haar langs. Zo snel mogelijk.'

Wijndal vertelt dat hij zijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez ook als familie beschouwt. Over spelersmakelaars wordt vaak gezegd dat zij geldbelust zijn. 'Maar bij hem is het tegenovergestelde waar', zegt Wijndal. Hij doelt daarmee op het feit dat hij een miljoenencommissie bij Napoli liet lopen om Wijndal zijn droomtransfer naar Ajax te gunnen.

Gevoelige transfer van AZ naar Ajax

Zijn transfer naar Ajax zal niet bij iedereen met gejuich zijn ontvangen. Voor de supporters van AZ ligt een overstap naar de Amsterdamse club erg gevoelig. 'Ik ken de sentimenten van de fans en respecteer die ook. Ik kan alleen maar zeggen dat ik de club ontzettend dankbaar ben, want de mensen bij AZ hebben me gevormd tot de voetballer die ik nu ben. De trainer (Pascal Jansen, red.) heeft me bedankt voor de fijne samenwerking en ik hem ook. We hebben elkaar veel succes gewenst. En de supporters zal ik nooit vergeten. Zij hebben altijd onvoorwaardelijk achter me gestaan.'

Wijndal ondertekende dinsdag een contract voor vijf jaar bij Ajax. Zodoende staat hij tot de zomer van 2027 onder contract in Amsterdam. Ajax betaalde tien miljoen euro - een gelimiteerde transfersom - aan AZ voor de linksback. Donderdag traint Wijndal voor het eerst met de selectie van Ajax mee.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.