Vertonghen: 'Hoeven niet per se ontevreden te zijn'

door Thijs Zwagerman 5

Bron Ziggo Sport

Jan Vertonghen is niet ontevreden na het gelijkspel tussen zijn SL Benfica en Ajax. Met Benfica keek Vertonghen tot tweemaal toe tegen een achterstand aan, waardoor een gelijkspel voor de Belgische verdediger en zijn ploeggenoten een prima uitkomst is.

In gesprek met Ziggo Sport is Vertonghen realistisch. ‘Ajax was zeker in de eerste helft het betere team en creëerde meer uitgespeelde kansen. Haller miste vlak voor de rust nog een grote kans. In de slotfase gingen we allebei nog op zoek naar de winst en ontstaan er heel veel ruimtes waar wij met onze kwaliteiten misschien beter gebruik van kunnen maken. Maar die ruimtes zullen we ook krijgen in Amsterdam.’

Vertonghen wil weinig weten van teleurstelling en kijkt uit naar de return die over drie weken in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld. ‘Als je twee keer op achterstand komt en als je het spelbeeld ziet, dan hoeven we niet per se ontevreden te zijn. Toch willen we, zeker thuis, altijd winnen. Maar een 2-2 meenemen naar Amsterdam is niet slecht.’