Van Praag over nieuwe functie bij Ajax: 'Goed te combineren met voorzitterschap basketbalbond'

door Youri van Straaten 51

Bron De Telegraaf

Van Praag over nieuwe functie bij Ajax: 'Goed te combineren met voorzitterschap basketbalbond'

door Youri van Straaten 51

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Michael van Praag heeft tegenover De Telegraaf gereageerd op de gesprekken over de functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Van Praag is naast deze functie ook voorgedragen als voorzitter van de Nederlandse basketbalbond, maar denkt dat goed te kunnen combineren met zijn functie bij Ajax.

Op donderdag 28 september werd bekend dat Van Praag, net als Leo van Wijk, met Ajax in gesprek is over een functie in de Raad van Commissarissen. Bij eerstgenoemde zou het gaan om het voorzitterschap, dat Van Praag dan zou overnemen van de recent opgestapte Pier Eringa. In het verleden bekleedde Van Praag deze functie al zes jaar lang.

'Er zitten wel meer mensen in een raad van commissarissen die dingen erbij doen. Laura van Leeuwen bijvoorbeeld is directeur van MVV en commissaris bij de Nederlandse basketbalbond', zegt Van Praag, die Ajax in deze moeilijke tijd graag helpt. 'Ik ben veertien jaar voorzitter geweest van Ajax en zes jaar voorzitter van de Raad van Commissarissen. Dus ik weet wel een beetje hoe de hazen bij Ajax lopen.'

Aanstelling snel officieel

Hoewel zijn aanstelling nog niet officieel is, verwacht Van Praag dat het wel snel gaat gebeuren. 'Er zijn nog een paar mensen die hun zegje moeten geven. Dan is er misschien morgen of overmorgen witte rook.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.