Van Gaal blij met wederopstanding De Ligt: 'Uit de duisternis herrezen'

door BadembaBarrie 21

Bron OnsOranje

Van Gaal blij met wederopstanding De Ligt: 'Uit de duisternis herrezen'

door BadembaBarrie 21

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal kijkt met tevredenheid naar de ontwikkeling die Matthijs de Ligt de afgelopen weken heeft doorgemaakt. De verdediger kwam met Juventus lastig en langzaam op gang en zat zelfs even op de bank. Inmiddels hebben zowel De Ligt als Juventus zich echter herpakt en daar is Van Gaal erg blij mee.

'Hij is uit de duisternis herrezen', zegt de bondscoach op de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen Nederland en Letland. 'Ik heb de laatste wedstrijden van hem gezien en dan zie je echt vooruitgang, dus daar ben ik heel blij', vervolgt Van Gaal zijn lofzang.

De Ligt was de afgelopen jaren onder zowel Ronald Koeman als Frank de Boer basisspeler in Oranje, maar onder Van Gaal werd Stefan de Vrij de afgelopen periode naar voren geschoven als partner van Virgil van Dijk. De Ligts goede vorm lijkt daar vooralsnog geen verandering in te hebben gebracht. 'Het betekent dat hij steeds dichterbij komt om om weer te spelen', is Van Gaals veelzeggende opmerking daarover.

'Hij heeft een ongelooflijke concurrent en dat is Stefan de Vrij', laat de bondscoach zijn beslissing ietwat doorschemeren. 'Die heeft het in die drie wedstrijden fantastisch gedaan. Ik denk dat die in twee van de drie wedstrijden de uitblinker was. Dus De Vrij is in vorm en De Ligt komt terug uit de duisternis, uit het uit het dal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties