Van der Gijp ziet in Ron Jans nieuwe Ajax-trainer: 'Maak hem trainer, doe niet moeilijk'

door Robin Ridder 242

Bron KieftJansenEgmondGijp

Van der Gijp ziet in Ron Jans nieuwe Ajax-trainer: 'Maak hem trainer, doe niet moeilijk'

door Robin Ridder 242

Bron KieftJansenEgmondGijp

Laatst geüpdatet

Rene van der Gijp heeft Ajax geadviseerd om Ron Jans aan te stellen als hoofdtrainer van Ajax. De analist is van mening dat Jans vaak bewezen heeft een goede trainer te zijn. Mede de goede resultaten bij FC Utrecht maken dat de trainer volgens Van der Gijp een juiste kandidaat zou zijn.

Van der Gijp zegt in de KieftJansenEgmondGijp podcast, dat het zomaar eens vijf jaar kan duren voordat Ajax prijzen gaat pakken. Ron Jans zou volgens Van der Gijp de aangewezen persoon zijn om Ajax weer op de goede rit te krijgen.

'Je hebt dus een type trainer nodig... Als je iedereen op de goede plek zet en je geeft iedereen bij Ajax dadelijk duidelijke boodschappen mee, dan kan je een prima seizoen spelen. Maak hem trainer, doe niet moeilijk, doe niet gek,' zo stelt de Van der Gijp.

Ron Jans heeft het vaker bewezen

Van der Gijp haalt de situatie bij FC Utrecht aan. Volgens de analist is het werk van Jans bij FC Utrecht onder meer het bewijs dat de oefenmeester geschikt is. 'Hij heeft daar de staf gewoon gelaten zoals die was. Hij heeft niemand meegenomen, alleen zichzelf. Wat hij bij PEC Zwolle flikte, wat hij bij Twente flikte en nu bij Utrecht flikt... Het is heel simpel, iedereen op de goede plek zetten en een duidelijke boodschap meegeven, zodat de Sutalo's van deze wereld goed tot hun recht komen. Hij gaat werken bij een elftal dat niet beter is dan Twente.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.