Vakantie Onana; Younes naar halve finale

door Bart Veenstra 21

Ajax-keeper André Onana kan met vakantie. Zijn land Kameroen werd zondagavond uitgeschakeld op de Confederations Cup. De Afrikanen verloren met 3-1 van Duitsland, waar Amin Younes tien minuten voor tijd mocht invallen.

Onana speelde op het toernooi geen minuut, omdat zijn neef Ondoa de voorkeur kreeg. Tot vandaag maakte ook Younes geen minuten, maar de buitenspeler viel vlak voor tijd in. In die tijd kreeg hij twee goede kansen, maar het net wist hij niet te vinden.

Op het moment dat Younes het veld inkwam, was de 3-1 eindstand al bereikt. Via Kerem Demirbay en Timo Werner kwamen de Duitsers op een comfortabele 2-0 voorsprong. Aboubaker deed tussendoor wat terug, waarna Werner opnieuw scoorde. Op donderdag speelt Duitsland in de halve finale tegen Mexico. De andere halve finale gaat tussen Chili en Portugal.

Voor Onana is het nu tijd om vakantie te vieren. Hoe lang de keeper vakantie krijgt, is niet bekend, maar vaak krijgen spelers drie weken vakantie. In dat geval is hij ruim op tijd terug voor de derde voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd hiervan vindt plaats op dinsdag 25 of woensdag 26 juli.

Opstelling Duitsland: Ter Stegen; Kimmich, Ginter, Rüdiger, Süle, Plattenhardt; Rudy, Can, Demirbay; Werner, Draxler (Younes 80').
Wissels Duitsland: Trapp, Leno, Hector, Henrichs, Mustafi, Brandt, Demme, Goretzka, Sané, Stindl, Wagner, Younes.

Opstelling Kameroen: Ondoa; Fai, Ngadeu, Teikeu, Mabouka; Siani, Mandjeck, Aguissa; Moukandjo, Aboubakar, Bassogog.
Wissels Kameroen: Onana, Bokwé, Guihoata, Ngwem II, Owona, Oyongo, Boumal, Djoum, Ngamaleu, Tambe, Ekambi, Zoua.

1-0 Kerem Demirbay (48')
2-0 Timo Werner (67')
2-1 Aboubakar (79')
3-1 Timo Werner (82')