[Update]: 'Ajax verhuurt De Waal voor een half jaar aan PEC Zwolle'

door BadembaBarrie 62

Bron De Telegraaf

[Update]: 'Ajax verhuurt De Waal voor een half jaar aan PEC Zwolle'

door BadembaBarrie 62

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Max de Waal staat in de belangstelling van PEC Zwolle, zo maakt De Telegraaf donderdagochtend bekend. De spits van Jong Ajax zou de noodlijdende Eredivisie-club het komende halfjaar uit de brand moeten helpen in de strijd tegen degradatie.

Volgens de krant is het de bedoeling dat De Waal voor een halfjaar zal worden gehuurd door PEC Zwolle. De 19-jarige scoort er dit seizoen gretig op los in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax en heeft zodoende een aandeel gehad in de huidige vijfde plek van de ploeg van John Heitinga, die De Waal heeft getransformeerd van aanvallende middenvelder tot spits.

PEC Zwolle kan een paar doelpunten goed gebruiken, gezien de Overijsselse club met negen het minste aantal treffers heeft weten te maken in de Eredivisie. De Waal scoorde zelf alleen al negen keer in twintig Keuken Kampioen Divisie-duels. Reden voor PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder om bij Ajax te informeren naar de beschikbaarheid van de 19-jarige aanvaller.

'Ajax staat open voor verhuur, contractverlenging als voorwaarde'

Ajax zou volgens De Telegraaf openstaan voor een huurtransfer van De Waal, omdat het voor zijn ontwikkeling beter zou zijn om een halfjaar in de Eredivisie te spelen dan nog een seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie. Een voorwaarde die Ajax stelt aan een huurtransfer, is wel dat De Waal zijn contract met minstens een jaar verlengt. De huidige verbintenis loopt af in de zomer van 2023.

Update - 30 december 2021 - 23.10 uur: 'Ajax verhuurt De Waal voor een half jaar aan PEC Zwolle'

Max de Waal komt het komende half jaar op huurbasis voor PEC Zwolle uit. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond. De deal tussen Ajax en de hekkensluiter van de Eredivisie zou op enkele details na rond zijn. De Waal zal naar alle waarschijnlijkheid bij de eerste training van PEC Zwolle in 2022 gelijk aansluiten. Eerder op de dag maakte De Telegraaf al melding van de interesse van de Zwollenaren en gaf het aan dat Ajax alleen wilde meewerken als De Waal zijn contract in Amsterdam zou verlengen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is echter onduidelijk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties