Uitsupporters Johan Cruijff ArenA betalen komend seizoen hetzelfde bedrag als voorheen

door Jon van Dam 38

Bron Ajax Life

Uitsupporters Johan Cruijff ArenA betalen komend seizoen hetzelfde bedrag als voorheen

door Jon van Dam 38

Bron Ajax Life

Fans die komend seizoen met hun club op bezoek gaan in de Johan Cruijff ArenA betalen hetzelfde bedrag als tijdens de afgelopen jaargang. Dat meldt Ajax Life vrijdagochtend. Tijdens de recente vergadering van de Eredivisie CV werd besloten om de prijzen van uitkaartjes te verhogen. Ajax gaat hier echter niet in mee.

Ajax Life schrijft dat het Supporterscollectief Nederland met verbazing heeft gereageerd op het besluit om de ticketprijzen voor uitsupporters te verhogen. Naast het feit dat de prijzen worden verhoogd, verdwijnt ook de uniformiteit. Zo heeft niet elk uitvak meer dezelfde ticketprijs van maximaal vijftien euro.

Het Supporterscollectief heeft de ECV (Eredivisie) en CED (Keuken Kampioen Divisie) meteen verzocht om het besluit in te trekken. Men vreest dat deze prijsverhogingen zullen leiden tot onderlinge prijsafspraken tussen de betaald voetbalclubs. Uitsupporters gaan door de nieuwe regelingen gemiddeld twee keer zoveel betalen voor een kaartje. Ajax heeft besloten om geen verhogingen toe te passen voor uitsupporters in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers blijven de prijs van vijftien euro hanteren.

Supportersvereniging Ajax blij met handelen Ajax

Fabian Nagtzaam, directeur van de Supportersvereniging Ajax, is blij dat Ajax standvastig blijft. 'Dit betekent dat de grootste club van Nederland een signaal afgeeft dat juist zij hun gasten financieel niet over de klink wil jagen en netjes wil blijven ontvangen. De club stond direct open voor onze argumentatie waaruit blijkt dat Ajax zich inzet voor betere, betaalbare en volle uitvakken.'

'Dit alles komt het volledige betaald voetbal ten goede, want voetbal zonder uitsupporters is de dood voor de sport,' legt Nagtzaam verder uit. 'Laat het een voorbeeld zijn voor alle andere clubs in het betaald voetbal om de uitvakken betaalbaar te houden en verder te verbeteren op het gebied van zichtlijnen en gastvrijheid. Wij blijven ons hier eveneens voor inzetten, want ook in Amsterdam kan het op punten beter.'

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.