Timber en Tadić pakken zilver en brons in strijd om Voetballer van het Jaar-verkiezing

door Bart Veenstra 58

Bron De Telegraaf

Timber en Tadić pakken zilver en brons in strijd om Voetballer van het Jaar-verkiezing

door Bart Veenstra 58

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber en Dusan Tadić hebben de titel voor Voetballer van het Jaar - georganiseerd door De Telegraaf - aan PSV-aanvaller Cody Gakpo moeten laten gaan. De PSV'er kreeg van de jury - bestaande uit oud-internationals - veruit de meeste stemmen.

In totaal eindigde Gakpo op 70 punten, terwijl Timber en Tadić op respectievelijk 46 en 20 punten eindigden. Elk jurylid moest zijn top-drie aangeven, waarbij een eerste plek drie punten oplevert, een tweede plek twee punten en een derde plek één punt.

Gravenberch en Martínez ook in top-tien

In de top-tien staan nog twee spelers van Ajax. Zo eindigde Ryan Gravenberch op plaats zeven in het klassement. De vertrekkend middenvelder van Ajax eindigde op acht punten. Lisandro Martínez eindigde als nummer tien. Hij kreeg in totaal drie punten van de jury.

In een reactie laat Gakpo weten blij te zijn met de winst van de Gouden Schoen. 'Hier kun je alleen maar heel trots op zijn. Dit is een grote eer. Ik ben dankbaar dat de ex-internationals op mij hebben gestemd. Ik kan met tevredenheid terugkijken op dit seizoen. En het is heel mooi om het zo af te sluiten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties