The Guardian schaart Haller en Tadić tussen honderd beste voetballers van 2021

door Jesse ter Haar 24

Bron The Guardian

The Guardian schaart Haller en Tadić tussen honderd beste voetballers van 2021

door Jesse ter Haar 24

Bron The Guardian

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić en Sébastien Haller zijn door The Guardian opgenomen in de lijst van de honderd beste voetballers van het jaar 2021. De Ajacieden scharen zich daarmee tussen de beste voetballers van Europa, al werd nog niet de gehele lijst bekendgemaakt.

Dinsdag kwamen de nummers 100 tot en met 71 naar buiten, waar de twee Ajacieden dus onderdeel van zijn. Tadić is terug te vinden op plek 89, terwijl Haller de nummer 93 van de wereld is. Zodoende laten zij namen als Fabinho (Liverpool), Gavi (FC Barcelona) en Youri Tielemans (Leicester City) achter zich.

Gezien het belang van Tadić en Haller voor Ajax in Europa lijkt het onwaarschijnlijk dat er later nog Ajacieden verschijnen op de hogere plekken op de ranglijst. De Serviër was een jaar afwezig op de lijst, maar keert nu terug. Haller stond niet eerder op de prestigieuze lijst, maar gezien zijn status als topscorer van de Champions League kon het niet uitblijven.

Mooie woorden voor Tadić en Haller

De spelers werden niet zomaar op de lijst gezet, elke gelukkige kreeg ook een toelichting. Tadić kan op veel lof rekenen. 'De creator met zachte voeten achter een Ajax-team dat alles en iedereen heeft weggeveegd in de groepsfase van de Champions League. Tadić vertoont ondanks het begin van ouderdom in het voetbal geen spoor van roest.'

De prestaties van Haller vergelijkt men vooral met zijn enigszins tegenvallende prestaties bij West Ham United. 'Hij maakte het potentieel waar dat hij toonde in Utrecht en Frankfurt. Een debuut in onze top 100 is dik verdiend en de Hammers zullen misschien spijt hebben dat ze hem hebben laten gaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties