Ten Hag tevreden: 'Wij namen de wedstrijd perfect aan'

door Jesse ter Haar 2

Bron ESPN

Bron ESPN

Erik ten Hag is erg blij met de manier waarop Ajax zondag begon aan de gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Amsterdammers kwamen vlak na rust op een 4-0 voorsprong, maar over wat daarna gebeurde is de oefenmeester beduidend minder tevreden.

'Wij namen de wedstrijd perfect aan. We hadden de juiste instelling en namen de juiste posities in. We speelden goed positiespel, maakten de juiste keuzes en scoorden schitterende goals', zo vertelt Ten Hag aan ESPN, waarna hij ingaat op waarom Ajax hierna inzakte. 'In de tweede helft gaan ze uit de team-tactische orde lopen en dan krijg je dit. Dan worden de afstanden steeds groter en dan moet je meer lopen. Je laat de tegenstander dan ook wat toe en dan scoren ze twee goals. Dat is onnodig. De oorzaak is instelling.'

Vlak voor rust was het Perr Schuurs die scoorde uit een vrije trap en dat terwijl captain Dusan Tadić hem eerst weg leek te sturen. 'Er zijn afspraken over en Schuurs staat op het lijstje. We weten dat hij een geweldige trap heeft en het is mooi dat hij hem binnenschiet. Dat heeft hij verdiend, hij werkt er hard voor. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en dit deed hij ook uitstekend.'

Ook gaat Ten Hag in op het spel van Mohammed Kudus, de man die zijn basisrentree maakte na blessureleed en een periode van revalidatie. 'Die goal was fantastisch, maar in het begin moest hij zijn positie even zoeken. Hij speelde een prima wedstrijd. Hij is lang weggeweest, dus dat het nog niet honderd procent is, dat lijkt me logisch. Deze wedstrijd kan hij gebruiken om weer een stap verder te komen.'