Ten Hag: 'Kunstgras nemen zoals het is'

door ArthurV 5

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer content met de 1-5 overwinning op ADO Den Haag van afgelopen zondag. Maar ondanks de ruime zege, blijft de oefenmeester kritisch. Zo baalde Ten Hag erg van het feit dat zijn ploeg op achterstand kwam in de eerste helft door een doelpunt van Abdenasser El Khayati.

'Het begin was moeilijk. We speelden op een moeilijk veld, maar het lag ook aan onszelf', opent Ten Hag voor de camera van Ajax TV. 'Tegen een defensieve ploeg was het moeilijk om een gaatje te vinden. Dan moet je zo'n wedstrijd eigenlijk vanuit de neutraliteit beleven en zorgen dat je niet op achterstand komt.'

Het tegendoelpunt van Ajax viel uiteindelijk wel, tien minuten voor het rustsignaal. 'Maar daarna zag je een hele goede reactie van de ploeg. Het tempo werd opgeschroefd en toen viel voor de rust de 1-1 en vlak daarna zelfs de 1-2. En dat heb je dan ook nodig.' Ten Hag vond het jammer dat zijn ploeg voor deze twee treffers niet meer kansen wist te creëren. 'Je controleert, maar creëert niet heel veel. Je moet creëren, je moet dus de tegenstander op afstand zetten en dan moeten zij reageren. Nu ging het net andersom en dat is niet goed. Dat is wel een puntje die we mee moeten nemen uit deze wedstrijd.'

Tegen ADO stelde Ten Hag Donny Van de Beek op als controlerende middenvelder, hetgeen uitstekend beviel. 'Dat was puur gericht op deze wedstrijd. Ik was benieuwd hoe ADO het middenveld zou opstellen. Hierdoor werd hun spelmaker El Khayati naar achteren gedrongen. Zijn kracht is niet het verdedigen en dat bleek ook.'