Taylor na FC Twente-thuis enige speler van Ajax in Elftal van de Week

door Bart Veenstra 14

Bron De Telegraaf

Taylor na FC Twente-thuis enige speler van Ajax in Elftal van de Week

door Bart Veenstra 14

Bron De Telegraaf

Kenneth Taylor is na de afgelopen speelronde de enige speler van Ajax in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Met Taylor in het elftal won Ajax zondagmiddag met 2-1 van FC Twente. Hierdoor deed Ajax goede zaken in de strijd om plek vijf.

Rapporteur Regi Blinker koos in zijn elftal voor één Ajacied en dat is Taylor. 'Taylor begon tegen FC Twente als wingback, dat deed hij prima, maar staat bij mij op het middenveld', begint Blinker zijn uitleg over zijn keuze voor Taylor.

'Hij heeft altijd een bepaald gif in zijn spel en was nu dominant aanwezig', klinkt het vol lof vanuit de kant van Blinker. 'Het gevoel dat hij in die ballen legde op Akpom, die miste, maar ook in die vrije trap bij Brobbey; daaraan zie je dat hij gewoon kwaliteiten heeft. Dit is fijn voor hem na al dat gezeur.'

Taylor heeft stijgende lijn te pakken

Met 'dat gezeur' doelt Blinker op de kritiek die Taylor eerder dit seizoen kreeg. De middenvelder was vaak de kop van Jut bij de analisten en de supporters. Zo werd er regelmatig gejuicht in het stadion toen Taylor werd gewisseld. Sinds zijn doelpunt op bezoek bij FK Bodø/Glimt in de Conference League heeft Taylor de stijgende lijn te pakken. Tegen FC Twente beloonde hij zich met een goede wedstrijd en een belangrijke assist op de gelijkmaker van Brian Brobbey.

Dankzij de 2-1 zege op FC Twente klom Ajax naar de vijfde plaats in de Eredivisie. NEC speelde later op zondag met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle, waardoor de Amsterdammers nu een voorsprong van één punt hebben op de Nijmegenaren. De vijfde plek kan ervoor zorgen dat Ajax de play-offs om een ticket voor de tweede voorrondes van de Conference League ontloopt. Daarvoor zal zondag Feyenoord wel de bekerfinale tegen NEC moeten winnen. Bij een zesde plek of lager zal Ajax hoe dan ook play-offs moeten spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.