Tagliafico en Martínez winnen wederom niet van Chili

door MelleGoekoop 12

Tagliafico en Martínez winnen wederom niet van Chili

door MelleGoekoop 12

Laatst geüpdatet

Argentinië heeft maandagavond wederom punten verspeeld tegen Chili. Vorige week remiseerden de Zuid-Amerikaanse landen al in de WK-kwalificatie en nu deden zij dat weer in de groepsfase van de Copa América.

Het duel werd zonder publiek afgewerkt in Rio de Janeiro en voorafgaand aan de wedstrijd was er een groot eerbetoon aan Diego Maradona. Bij Argentinië startte Nicolás Tagliafico in de basis en begon Lisandro Martínez op de bank.

Argentinië kwam het beste uit de startblokken en kreeg twee grote kansen via Nicolás González, die zijn vizier niet op scherp had staan. In de 33e minuut was het wel raak voor Argentinië. Lionel Messi legde aan voor een vrije trap en passeerde zijn oud-teamgenoot Claudio Bravo op magistrale wijze. Met dit doelpunt staat Messi op 73 interlandgoals, slechts vier minder dan Zuid-Amerikaans topscorer aller tijden Pelé.

Na een klein uur spelen viel de gelijkmaker voor Chili. De VAR greep in en zag dat de goed spelende Tagliafico een overtreding maakte op Arturo Vidal. De Ajacied raakte de middenvelder van Inter, zonder dat hij hem zag aankomen. Vidal legde zelf van elf meter aan, maar zag zijn inzet terugkomen via de lat. Hij kon opgelucht ademhalen nadat Eduardo Vargas attent was en alsnog binnenkopte: 1-1.

Hierna had Messi nog een grote kans op de 2-1, maar hij zag Bravo in de weg staan. Met het gelijke spel staat Argentinië op een tweede plek in groep A met één punt, maar het land heeft nog uitzicht op een volgende ronde. Martínez bleef overigens negentig minuten op de bank zitten.

Verwacht jij dat Argentinië met 2-1 van Uruguay wint? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties