Tagliafico en Martínez winnen de strijd om de Copa América

door Melle Goekoop 55

Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez hebben beslag gelegd op de Copa América. In de finale van het Zuid-Amerikaanse toernooi was het met 0-1 te sterk voor aartsrivaal en organisator Brazilië. De beslissing viel al vroeg in de eerste helft en bleek uiteindelijk de winnende. Tagliafico kwam in de tweede helft binnen de lijnen, terwijl Martinez negentig minuten op de bank zat.

Voorafgaand aan het duel werden sterspelers Lionel Messi en Neymar verkozen tot beste spelers van het toernooi. Na 22 minuten spelen kwam Argentinië op voorsprong: Rodrigo De Paul stuurde Angel di María weg in de diepte, die vervolgens de bal over de uitkomende Ederson heen wipte. Deze treffer bleek uiteindelijk genoeg voor de winst.

Brazilië kreeg vlak voor rust nog een grote kans via Richarlison. De aanvaller van Everton zag zijn inzet echter gekeerd worden door de Argentijnse doelman Emiliano Martínez. Na 63 minuten spelen werd Tagliafico ingebracht voor Giovanni Lo Celso.

Vlak voor tijd kreeg Brazilië nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar stond wederom doelman Martínez in de weg. Hij keerde een volley van invaller Gabriel Barbosa. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak, maar wist Messi een open kans niet verzilveren tot doelpunt.