Tagliafico en Martínez met Argentinië niet voorbij Chili

door Bart Veenstra 5

Het Argentijnse nationale elftal heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) niet kunnen winnen van Chili. Het duel in het kader van de WK-kwalificatie eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Namens Ajax stond Nicolás Tagliafico opgesteld als linksback, terwijl Lisandro Martínez op de bank begon. Laatstgenoemde kwam direct na rust het veld in voor voor Lucas Martínez. Op dat moment was de stand van 1-1 al bereikt.

Lionel Messi zette Argentinië na twintig minuten spelen op voorsprong uit een penalty. Een kwartier later kwam Chili op gelijke hoogte. Charles Aránguiz bracht via een vrije trap de bal de zestien in, waarna de bal via Gary Medel bij de geheel vrijstaande Alexis Sánchez belandde: 1-1.

In het restant van het duel was Messi nog drie keer heel dichtbij een treffer, maar telkens stond zijn voormalig teamgenoot Claudio Bravo knap in de weg. Voorafgaand aan de wedstrijd werd voor het stadion in Santiago del Estero in aanwezigheid van de Argentijnse ploeg een standbeeld onthuld van de vorig jaar overleden Diego Maradona.