Tagliafico en Martínez met Argentinië naar finale Copa América

door Bart Veenstra 8

Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez hebben de finale van de Copa América bereikt. In de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) werd in de halve finales - na het nemen van strafschoppen - gewonnen van Colombia.

Tagliafico speelde de volledige wedstrijd voor Argentinië, terwijl Martínez het gehele duel op de bank zat. Al na zeven minuten was het raak voor de Argentijnen. Lautaro Martínez wist op aangeven van Lionel Messi de score te openen. Na een uur spelen wist Luis Diaz namens Colombia voor de 1-1 te zorgen.

Daar bleef het bij, waarna uiteindelijk een verlenging en een penaltyreeks volgden. In die strafschoppenreeks werd Emiliano Martínez, de keeper van de Argentijnen, de held van de dag. Hij stopte strafschoppen van oud-Ajacied Davinson Sánchez, Yerry Mina én Edwin Cardona. Uiteindelijk won Argentinië de penaltyserie met 3-2.

In de finale speelt Argentinië tegen de grote rivaal: Brazilië. Die finale vindt plaats op zondag 11 juli om 02.00 uur (Nederlandse tijd). De Argentijnse nationale ploeg wist in het recente verleden drie finales van de Copa América niet te winnen, terwijl ook de WK-finale in 2014 verloren werd.