Tadić vertolkt hoofdrol tijdens zege van Servië op Bahrein

door Jesse ter Haar 8

Dusan Tadić heeft vrijdag een belangrijke rol vervuld tijdens een overtuigende zege van Servië op bezoek bij Bahrein. Het betreft de laatste wedstrijd van Tadić en de zijnen in aanloop naar het begin van het WK.

De linkspoot stond vrijdag, zoals altijd, in de basis bij zijn thuisland en algauw betaalde zich dat uit. De captain wist al in de achtste minuut voor de 0-1 te scoren. Dat deed hij niet op een eenvoudige manier, maar door middel van een schitterende vrije trap van afstand. Hij schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek achter de keeper van Bahrein.

De voorsprong hield niet lang stand, want na een kwartier stond het alweer 1-1. Het was tevens de ruststand, maar na de thee zette Tadić zijn land al snel weer op voorsprong. Een minuut later vervolgens, leverde hij ook de assist op de 1-3 van Dusan Vlahovic. Uiteindelijk zou het nog 1-5 worden door doelpunten van Filip Djuricic en spits Luka Jovic.

Het WK begint voor Servië op donderdag 24 november. Het treft met Brazilië meteen de favoriet in de groep, waarna vier dagen later een wedstrijd tegen Kameroen volgt. De laatste wedstrijd van Servië in de poulefase heeft plaats tegen Zwitserland.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!