Struijk: 'Ajax-opleiding helpt me in de Premier League'

door Thijs Zwagerman 4

Bron Leeds United

Struijk: 'Ajax-opleiding helpt me in de Premier League'

door Thijs Zwagerman 4

Bron Leeds United

Laatst geüpdatet

Pascal Struijk heeft in de Premier League naar eigen zeggen veel baat bij zijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax. De van origine centrumverdediger speelt bij Leeds United soms ook op het middenveld en daarbij teert hij mede op zijn technische Ajax-opleiding.

Op de officiële website van Leeds United wordt Struijk gevraagd naar zijn favoriete positie op het veld. ‘Ik heb langer als centrumverdediger gespeeld, dus op die positie voel ik me meer comfortabel. Maar ik vind het niet erg om als middenvelder te spelen. Tijdens mijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax heb ik veel geleerd qua positionering en balcontrole. Dat helpt me in de Premier League, waar het veel van een speler vraagt om op het middenveld te spelen’, verklaart de oud-Ajacied.

Struijk verruilde ADO Den Haag in 2016 voor Ajax, maar verliet de Amsterdammers in 2018 alweer voor Leeds United. Ondanks zijn relatief korte periode bij Ajax, heeft Struijk zijn tijd in Amsterdam wel heel intensief beleefd. ‘Ik heb slechts twee jaar bij Ajax gespeeld, maar alles wat ik daar heb gedaan was zorgen dat ik mezelf ontwikkelde en dat ik alle dingen die ik leerde in me opnam en meenam naar mijn volgende club. Dat werd uiteindelijk Leeds United.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties