Sonck bespreekt busbrand met Ajax: 'Zijn mensenlevens gered'

door Jesse ter Haar 18

Bron Sporza

Sonck bespreekt busbrand met Ajax: 'Zijn mensenlevens gered'

door Jesse ter Haar 18

Bron Sporza

Laatst geüpdatet

Wesley Sonck maakte in 2003 met Ajax mee hoe de spelersbus in rook opging, zo vertelt hij bij Extra Time. De bus stond geparkeerd naast het hotel waar de selectie van Ajax verbleef in aanloop naar een uitwedstrijd tegen FC Groningen. 'Drie kamers stonden zwart van de rook, waaronder die van Zlatan Ibrahimovic', vertelt Sonck.

'Ik werd om 4.00 uur wakker door geknetter', vertelt de Belg naar aanleiding van de bekogeling van de spelersbus van Olympique Lyon. 'Onze bus stond naast het spelershotel, dicht bij de kamers. Ik zei tegen Tom Soetaers, die bij mij op de kamer lag: "Tom, onze bus staat in brand." Hij dacht dat ik droomde, maar ik zei dat hij op moest staan.'

De situatie bleek zeker niet mee te vallen. Sterker nog: er was nood aan de man. 'Het was levensgevaarlijk. Uiteindelijk hebben we allemaal het hotel moeten verlaten. Dat was tussen 4.00 en 4.30 uur. Drie kamers waren volledig zwartgebrand. Die bus is helemaal uitgebrand. De banden waren opengesneden en in brand gestoken.'

Sonck: 'Hebben vanaf dat moment niet meer geslapen'

'Ik denk dat daar mensenlevens zijn gered', gelooft de oud-Ajacied achteraf gezien. 'De kamers die naast de bus lagen waren zwaar beschadigd. Het was heel raar, want vanaf dat moment hebben we ook niet meer geslapen. Je staat om 4.15 uur op en slaapt niet meer tot de wedstrijd begint.' Ondanks dat liep het ook op sportief gebied goed af voor Ajax. De Amsterdammers wonnen met 1-3 door een doelpunt en een assist van Sonck.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.