Sevn had 'Herres' binnen halfuur af: 'Trobi sloeg een beat en rest is geschiedenis'

door BadembaBarrie 115

Bron Kick 't Met

Sevn had 'Herres' binnen halfuur af: 'Trobi sloeg een beat en rest is geschiedenis'

door BadembaBarrie 115

Bron Kick 't Met

Laatst geüpdatet

Sevn Alias heeft in 2019 niet lang nodig gehad om 'Herres' in elkaar te zetten. De rapper was naar eigen zeggen binnen een halfuurtje klaar met het nummer dat hij destijds speciaal over Ajax maakte. Al duurde het wel even voordat hij aan het lied begon.

'Het is eigenlijk heel natuurlijk verlopen', begint Sevn zijn verhaal over het nummer, als hem ernaar gevraagd wordt bij Kick 't Met van Ziggo Sport. Het idee voor het nummer kreeg Sevn via sociale media. 'Iemand deelde op Twitter een liedje dat iemand voor PSG had gemaakt en zei "het zou tof zijn als Sevn zoiets zou maken voor Ajax".' De artiest vond het geen slecht idee en had ook al vrij snel een line in gedachten over één van de Ajax-spelers van destijds. 'Die Tagliafico- of Neres-line had ik al ergens opgeschreven.'

Toch duurde het nog wel even voordat Sevn die ene line omtoverde tot het nummer dat hij later voor een volgepakt Museumplein mocht opvoeren. 'Ik denk dat er toen zo'n zes maanden overheen zijn gegaan.' Toen de rapper, een halfjaar later dus, op een willekeurige dag tijd over had in de studio, schoot het hem ineens weer te binnen. 'Toen heb ik dat liedje aan Trobi (Nederlandse hiphop producer, red.) laten horen. Hij heeft toen een beat geslagen en de rest is geschiedenis', aldus Sevn.

Contact met Ajax ging heel snel

Het nummer, vol referenties aan spelers uit de Ajax-selectie van het successeizoen, werd al snel een hype op sociale media. Zo erg dat ook Ajax zelf Sevn erover benaderde. Het leidde tot een kleine videoclip in samenwerking met de club en een optreden tijdens de huldiging van dat jaar op het museumplein.

'Het ging heel snel', vertelt Sevn daarover. 'Ik heb op dat moment een filmpje gemaakt, die heb ik op Instagram geplaatst en toen zag een reactie van het Ajax-account. Vanaf daar ging het heel snel, zijn er lijntjes gelegd met het management en het mediateam van Ajax. Alles liep toen ook heel lekker in de Champions League, dus het sloot allemaal op elkaar aan.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.