Schreuder verkast naar Abu Dhabi en neemt Ajax-videoanalist mee

door Thijs Zwagerman 123

Bron Ajax Showtime

Schreuder verkast naar Abu Dhabi en neemt Ajax-videoanalist mee

door Thijs Zwagerman 123

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder tekent spoedig een contract bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. De trainer, die vier maanden geleden werd ontslagen door Ajax, neemt met Erwin Koenis een videoanalist van Ajax mee. Koenis werkte sinds augustus 2020 voor Ajax.

De videoanalist was bij Ajax verantwoordelijk voor het analyseren van tegenstanders van het eerste elftal. Koenis deed dit al onder voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag en later onder Schreuder en de huidige trainer John Heitinga. In het verleden werkte Koenis ook voor onder meer Atlanta United, FC Utrecht en Vitesse. Na dit seizoen zal hij Ajax verruilen voor Al Ain, waar Schreuder binnenkort zal worden gepresenteerd.

Al Ain is met negen landstitels de recordkampioen van de Verenigde Arabische Emiraten. Schreuder, die na zijn vertrek bij Ajax met onder meer het Engelse Leeds United en het Griekse Olympiakos Piraeus in verband werd gebracht, neemt naast Koenis nog iemand met een Ajax-achtergrond mee. Ook voormalig Ajax-keeperstrainer Carlo l’Ami zal namelijk naar Abu Dhabi verkassen.

Schreuder werd eind januari door Ajax ontslagen na een teleurstellende reeks resultaten. Onder zijn leiding wist Ajax zeven competitiewedstrijden op rij niet te winnen en werden de Amsterdammers voor de winterstop roemloos uitgeschakeld in de Champions League. Schreuder werd bij Ajax op interim-basis opgevolgd door Heitinga, maar van hem is het vooralsnog onduidelijk of hij ook komend seizoen de hoofdtrainer van Ajax is.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.