Schreuder tevreden na winst in Den Bosch: 'Er stond een Ajax op het veld met veel energie'

door Cristian de Jong 101

Bron NOS

Schreuder tevreden na winst in Den Bosch: 'Er stond een Ajax op het veld met veel energie'

door Cristian de Jong 101

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is zeer tevreden over zijn ploeg na de 0-2 bekeroverwinning op FC Den Bosch. De eerstedivisionist was geen partij voor de Amsterdammers, die hiermee doorgaan naar de laatste zestien van het toernooi.

'Een zakelijke overwinning', vertelt Schreuder in gesprek met de NOS. 'Ik heb een paar goede jonge jongens gezien op het veld, dat is leuk. Er stond een Ajax op het veld met veel energie. Ze willen graag en ze opereren als team. We hebben een team op het veld staan met veel kwaliteit.' Toch kijkt de Ajax-trainer al met een schuin oog naar aankomend weekend. De ziekenboeg bij Ajax is momenteel groot en dat levert zorgen op bij Schreuder. Ook Jurriën Timber en Edson Álvarez waren woensdagavond wegens ziekte niet van de partij.

'Jurriën was zaterdag al niet helemaal lekker, dus het dreigde al dat hij ziek zou gaan worden. Álvarez kwam er gisteren bij, dat is altijd zonde.' Met het oog op de wedstrijd tegen FC Twente van aankomende zaterdag verwacht de Ajax-trainer weer te kunnen beschikken over een aantal spelers die er woensdag niet bij waren. 'We hopen dat een aantal jongens terugkomen, maar ik denk niet dat iedereen op tijd terug is.'

'We vonden het belangrijk dat Rulli snel minuten zou maken'

Schreuder rekende, ondanks de vele afwezigen, toch op een overwinning in Den Bosch. 'Dat hebben de jongens goed gedaan. Het is mooi dat een aantal jongens hun debuut hebben kunnen maken.' Eén van de jongens die zijn debuut maakte in Den Bosch was nieuwkomer Gerónimo Rulli. De Argentijnse doelman hield meteen zijn doel schoon en kan terugblikken op een rustige avond. 'We vonden het belangrijk dat hij snel minuten zou maken', reageert Schreuder op het debuut van zijn nieuwste aanwinst. 'Uiteindelijk denk ik dat het voor hem prima is dat hij heeft gespeeld. Hij heeft weinig te doen gehad, dat klopt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.