Rensch kritisch: 'Ruimtes waren te groot en veel te weinig energie'

door Robin Ridder 32

Bron ESPN

Bron ESPN

Devyne Rensch is na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle kritisch op Ajax en zichzelf. De rechtsback vond het vooral verwijtbaar dat er te weinig energie werd geleverd. 'Dat mag niet gebeuren, je weet dat elke wedstrijd belangrijk is.'

Op de persconferentie bij ESPN zegt de Ajax-verdediger na afloop dat er veel misging. 'Het was zeker geen goede wedstrijd van onze kant. De ruimtes waren veel te groot en er was sprake van weinig energie.' Het gaat vaak over de manier van verdedigen bij Ajax. Ook in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle kregen de Amsterdammers veel kansen tegen. 'We hebben het elke wedstrijd over de restverdediging, teams die tegen ons spelen willen alleen maar op de counter voetballen. Verdedigen is een van de belangrijkste dingen en dat moet echt beter.'

Rensch geeft verder aan te beseffen dat elke wedstrijd gewonnen moet worden, maar dat het er tegen PEC Zwolle niet zo uitzag. 'Tegen PEC Zwolle moet je ook gewoon drie punten halen. We mogen er niet zo weinig energie in leggen.' Ondanks het feit dat Ajax op een 2-0 voorsprong kwam, zagen ze in de slotfase de drie punten uit handen glippen. 'Als de ruimtes zo groot zijn, wordt ook PEC Zwolle gevaarlijk tegen ons. In de rust heb je het erover met elkaar en dan kom je gelukkig via Brobbey op 2-0. Dan moet je het gewoon over de streep trekken.'

Vervelende stand

Ajax wist de voorsprong aanvankelijk dus uit te breiden naar 2-0. Dit leek toen nog een comfortabele voorsprong, Rensch dacht daar echter anders over. '2-0 is nog steeds een vervelende stand, om het zo te zeggen. Zij zoeken naar de aansluitingstreffer zodat ze weer hoop krijgen, wij probeerden de 3-0 te maken. Helaas viel die niet en dan moet je scherp blijven op de restverdediging. Dat klopte vandaag (zondag, red.) helaas soms niet.'

De Ajax-back geeft tot slot aan dat hij een gelijkspel niet per se terecht vond. 'In de eerste helft werden zij zeker gevaarlijk, maar in de tweede helft amper. Als je naar de tweede helft kijkt, hebben wij te weinig gescoord. Een gelijkspel was dan misschien niet terecht.'