Regeer zelfkritisch: 'Tegengoal waarbij ik mijn man laat lopen'

door Bart Veenstra 8

Bron NH Nieuws

Youri Regeer is kritisch over zijn eigen prestatie in het duel met NEC van vrijdagavond. Jong Ajax verloor op eigen veld van de club uit Nijmegen (0-1) en daar is de talentvolle middenvelder niet blij mee.

'In de eerste helft leek het wel alsof we niet goed wilden voetballen', begint hij tegenover NH Nieuws. 'In tweede helft kom je, door wat andere posities, iets meer in het voetbal dat we willen spelen. Helaas staat er wel een nederlaag.'

En de nederlaag van vrijdagavond betekende alweer verliespartij nummer zeventien (!) voor Jong Ajax dit seizoen. 'Volgens mij spelen wij wel voor de punten. Niet voor het meedoen om het meedoen. Zeventien nederlagen vind ik redelijk veel', aldus Regeer, die zelfkritisch is. 'Dit was een typische 0-0 wedstrijd. We krijgen een goal tegen uit een standaardsituatie waarbij ik zelf mijn man laat lopen. In het voetbal wordt het beslist op details.'

Van der Gaag tevreden over de tweede helft

Trainer Mitchell van der Gaag is tevreden over de tweede helft van Jong Ajax. 'Ik heb in de tweede helft een Jong Ajax gezien wat ik graag wil zien', aldus de oefenmeester. 'Volledig druk op NEC en ze vastgezet op de eigen zestien meter. Dan komen we bij terugkerend probleem: het scoren. In de laatste vijf wedstrijden hebben we twee keer gescoord. Daarbij hebben we genoeg kansen gehad om meer doelpunten te maken.'

Denk jij dat Ajax zondag met 3-1 wint van AZ? Zet dan in en krijg 9,60 keer je inzet terug!