Quinten Timber trekt veel scouts naar FC Utrecht, maar focust zich enkel en alleen op de play-offs

door Jesse ter Haar 72

Bron De Telegraaf

Quinten Timber trekt veel scouts naar FC Utrecht, maar focust zich enkel en alleen op de play-offs

door Jesse ter Haar 72

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Quinten Timber is nog niet bezig met een eventuele transfer na het huidige seizoen. Hij speelt met FC Utrecht de nog zo belangrijke play-offs om Europees voetbal en hoewel bekend is dat er tal van scouts op de tribune zitten voor hem, sluit hij zich er zo veel mogelijk van af.

'Ik weet dat er kaarten zijn gereserveerd voor mijn familie, maar van kaarten voor de scouts weet ik niets', zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. 'Natuurlijk lees ik ook van alles in de media. Maar daar sluit ik me met het oog op de play-offs voor af. De wedstrijden zijn het enige waar je invloed op hebt en waar de mensen naar kijken. Dus kan ik het maar beter zo goed mogelijk doen.'

Ajax en PSV zouden tot geïnteresseerde clubs behoren, maar daar gaat Timber niet concreet op in. Wel toont hij zich zelfkritisch en weet hij dat zijn prestaties nog beter kunnen. 'Ik ben tevreden over mijn ontwikkeling, heb veel wedstrijden gespeeld, maar naar mijn mening wel met te veel ups en downs. Ik moet constanter worden. Te beginnen in de play-offs. Het zijn wedstrijden met druk en die vind ik alleen maar leuk.'

Het lijkt hoe dan ook aannemelijk dat Timber aan zijn eerste en laatste seizoen als speler van FC Utrecht bezig is. Zowel Ajax als PSV lijken serieus in hun interesse voor de middenvelder en dat terwijl Timber ook buitenlandse interesse heeft gewekt. Bij PSV kan de jongeling de opvolger worden van Ibrahim Sangaré, maar een deal met Ajax kan voor FC Utrecht beter uitpakken. De club verkoopt spelers doorgaans voor een hoger bedrag, wat voor FC Utrecht weer neerkomt op een hogere vergoeding bij het bedingen van een doorverkooppercentage.

Timber kreeg dat hij wilde: speelminuten in de Eredivisie

De oud-Ajacied maakte in de zomer van 2021 de overstap van Ajax naar FC Utrecht. Hij ging er op zoek naar een vaste basisplaats en dus veel speelminuten. Die speelminuten kwamen er, getuige de 31 Eredivisiewedstrijden die hij speelde in de Domstad. Met twee doelpunten is zijn scorend vermogen nog voor verbetering vatbaar. Daarnaast gaf hij vier assists op teamgenoten van FC Utrecht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties