Quinten Timber kon afgelopen zomer naar Ajax: 'Het plan was een beetje half-half'

door NielsOpdam 85

Bron Kick 't Met

Quinten Timber kon afgelopen zomer naar Ajax: 'Het plan was een beetje half-half'

door NielsOpdam 85

Bron Kick 't Met

Laatst geüpdatet

Quinten Timber kon afgelopen zomer overstappen naar Ajax, maar vond het plan van de Amsterdammers 'een beetje half-half'. Dat vertelt de middenvelder in Kick 't Met. Timber speelde bij FC Utrecht en Ajax wilde hem graag terughalen, maar uiteindelijk koos hij voor een transfer naar Feyenoord.

'Ze hadden een heel plan, maar ook weer niet. Het was een beetje half-half', vertelt Timber over het plan van de Amsterdamse club. Ajax wilde hem binnenhalen als middenvelder, maar zag ook een back in de oud-Ajacied. 'Want bij Ajax spelen ze best wel hoog met de backs. Dan kom je vanzelf op het middenveld terecht.'

Dat Ajax met een half plan kwam, speelde een beetje mee in de keuze van Timber, maar uiteindelijk gaf het gevoel de doorslag. 'Mijn gevoel bij Feyenoord was meer: Hier ga ik het doen, met deze trainer en bij deze club. De cirkel was rond, het was mijn gevoel.' Toen Timber voor Feyenoord koos, dacht hij er niet aan dat hij bij Ajax met zijn broer kon spelen. 'Want het is mijn eigen carrière.'

'Mijn moeder zei: Je gaat wel weer met Jur samenspelen hè?'

'Maar mijn moeder zei wel: Je gaat wel weer met Jur samenspelen hè?', vervolgt Timber zijn verhaal. 'Maar ik moest aan mezelf denken en ik weet dat Jurriën uiteindelijk ook blij voor me is. Soms vraag ik hem ook: Wat zou jij doen? Hij zegt: Bro, doe dat gewoon. Hij is heel makkelijk', besluit de Feyenoorder zijn verhaal over zijn broer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.