Pynadath: 'Real blijft mijn favoriete club'

door Gino Haverkamp 7

Pynadath: 'Real blijft mijn favoriete club'

door Gino Haverkamp 7

Laatst geüpdatet

Niet veel spelers kunnen zeggen dat ze voor zowel Real Madrid als Ajax hebben gespeeld. Joshua Pynadath wel. De Amerikaan was actief in de jeugd van de Madrilenen en speelt momenteel in Ajax onder 17. In gesprek met het Spaanse AS vertelt hij over beide clubs.

Pynadath is een geboren Amerikaan en kwam op zijn elfde, hij is momenteel zestien, naar Real Madrid. Daar was hij de eerste speler ooit uit de Verenigde Staten. 'Mijn moeder kreeg een werkaanbieding in Madrid en wij gingen mee', vertelt hij. Pynadath werd uiteindelijk ontdekt door Real Madrid en sloot zich aan bij de jeugdopleiding, waar hij oud-voetballer Guti tegenkwam als trainer.

De Amerikaanse jeugdinternational was vooral bezig met het leren van Spaans en zaalvoetballen in de buurt van zijn huis, maar daar kwam een abrupt einde aan. Door arbeidsomstandigheden van zijn moeder, werden Pynadeth en de rest van het gezin gedwongen om Madrid te verlaten. Ajax stond op de stoep om de buitenspeler te verwelkom en zo geschiedde. Toch baalt hij ervan dat hij nooit zijn idool Cristiano Ronaldo heeft kunnen ontmoeten. 'Ik bewonder zijn arbeidsethos en zijn moordenaarsinstinct.'

Pynadeth is dan ook blij met zijn overstap naar Ajax. 'Het is net een familie. Je bent met alle teams samen op de club en soms zijn er ook spelers uit het eerste elftal die mij naar huis brengen als ze me op het station zien', aldus het zestienjarige talent. Toch ligt het hart van Pynadeth niet in Amsterdam, blijkt wanneer hem wordt gevraagd naar de wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid van woensdagavond. 'Het wordt een speciale wedstrijd voor mij. Real Madrid is en blijft mijn favoriete club ter wereld, maar vanavond ga ik voor Ajax. Honderd procent.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.