Parool doet opmerkelijke ontdekking: 'Van Gaal is geen lid van de vereniging Ajax, laat staan erelid'

door Brent Tomassen 14

Bron Het Parool

Parool doet opmerkelijke ontdekking: 'Van Gaal is geen lid van de vereniging Ajax, laat staan erelid'

door Brent Tomassen 14

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is geen lid van de vereniging Ajax, zo weet Het Parool vrijdagochtend te melden. De voormalig succestrainer van de Amsterdammers won met de club alles wat er te winnen viel, maar ontbreekt zelfs op de lijst van ereleden van de club.

De vereniging bestaat uit achthonderd leden, bestaande uit (oud-)spelers en speelsters van de amateurtak, vrijwilligers en spelers van Lucky Ajax. De vereniging is daarnaast grootaandeelhouder van de club en bezit 73 procent van de aandelen. Ook kent Ajax op dit moment 51 ereleden, onder wie Mister Ajax Sjaak Swart en de huidige commissarissen Leo van Wijk en Michael van Praag. Zowel op de lijst van leden als die van ereleden ontbreekt Van Gaal dus.

De bestuursraad buigt zich momenteel over de situatie en vraagt zich af hoe het heeft kunnen gebeuren dat Van Gaal geen lid is. Volgens betrokkenen heeft Van Gaal zelf er ook geen antwoord op, weet Het Parool. Voorzitter Ernst Boekhorst van de bestuursraad reageert op de situatie: 'De vereniging kent een aantal procedures als het gaat om het lid worden. De bestuursraad zal dan ook met inachtneming van die procedures aandacht schenken aan het feit dat Louis van Gaal momenteel geen lid is.'

Van Gaal werd lid in 2000, maar dat is op de één of andere manier weer ongedaan gemaakt

Het Parool schrijft dat de reden voor het ontbreken van Van Gaal als lid van de vereniging een 'mysterie' is. Weliswaar tekende Van Gaal op zijn twintigste een contract, waarna hij bij de beloften aansloot, maar profspelers zijn geen leden van de vereniging, zo legt de krant uit. Ook bij zijn afscheid als trainer in 1997 is Van Gaal geen lid gemaakt. Dit gebeurde wel in 2000, toen Ajax honderd jaar bestond. 'Nadien is dat lidmaatschap op één of andere manier weer ongedaan gemaakt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.