Osimhen kon in 2017 naar Ajax: 'Zochten een club waar ik meteen kon spelen'

door Timo Suur 24

Bron Nigeria Info

Osimhen kon in 2017 naar Ajax: 'Zochten een club waar ik meteen kon spelen'

door Timo Suur 24

Bron Nigeria Info

Laatst geüpdatet

Victor Osimhen kon in het seizoen 2016/2017 de overstap maken naar Ajax, zo zegt hij bij Nigeria Info. Er waren nog meer clubs geïnteresseerd in de dienst van de spits, maar hij koos uiteindelijk voor VfL Wolfsburg.

In januari 2017 trok de spits veel aandacht van Europese clubs. 'Mijn zaakwaarnemers lieten me een lijst met geïnteresseerde clubs zien', zo zegt Osimhen. 'Daar zaten veel Europese topclubs bij. Barcelona, Internazionale, Atlético Madrid, Arsenal, Ajax, Anderlecht en ook VfL Wolfsburg en Spartak Moskou.'

Osimhen koos uiteindelijk voor een avontuur in Duitsland bij VfL Wolfsburg, maar dit werd geen succes. Via onder meer Lille OSC bereikte hij alsnog de Europese top bij Napoli, waarmee hij nu in de kwartfinales van de Champions League staat. In de groepsfase wisten de Italianen twee keer eenvoudig te winnen van Ajax en werden groepswinnaar.

'We zochten naar een club waar ik meteen kon spelen. Ik heb gebeld met Arsène Wenger. Hij wilde me, maar hij kon me geen speeltijd garanderen', zo vervolgt Osimhen. De spits kreeg hierbij advies van zijn broer. 'Hij adviseerde me om voor Wolfsburg te kiezen, de trainer (Valérien Ismaël, red.) wilde me heel graag hebben en dat liet hij meer blijken.'

Verwacht jij dat Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles met 0-3 weet te winnen? Zet dan in en ontvang 9,00 keer je inzet terug bij een 0-3 zege van de Amsterdammers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.