Oranje O18 verliest nipt van Kroatië, Denemarken O17 boekt ruime overwinning

door Wessel Kroon 2

Bron AS

Oranje O18 verliest nipt van Kroatië, Denemarken O17 boekt ruime overwinning

door Wessel Kroon 2

Bron AS

Laatst geüpdatet

Oranje O18 is er woensdagavond niet in geslaagd om de oefenwedstrijd op bezoek bij Kroatië winnend af te sluiten. De Nederlandse talenten verloren met 3-2. Lasse Abildgaard boekte met Denemarken O17 wel een overwinning. Ook het Engeland O18 van Tommy Setford kwam in actie.

Nederland O18 begon zonder Ajacieden in de basis aan de wedstrijd tegen Kroatië. Met een 2-0 achterstand op het scorebord mochten Precious Ugwu en Don-Angelo Konadu invallen. Zij bekroonden hun invalbeurt allebei met een doelpunt en leken Oranje O18 aan een gelijkspel te helpen, maar diep in blessuretijd scoorde Kroatië toch nog de 3-2. Namens Ajax zitten ook Kayden Wolff en Dies Janse bij de selectie van Oranje O18.

Lasse Abildgaard boekte met Denemarken O17 wel een overwinning. In Denemarken werd Litouwen O17 met 4-1 verslagen en Abildgaard was zelfs verantwoordelijk voor het laatste Deense doelpunt. Het Engeland O18 van Tommy Setford speelde met 1-1 gelijk tegen het België O18 van Rayane Bounida. Setford bleef de hele wedstrijd op de bank zitten, terwijl Bounida belangrijk was met een doelpunt namens de Belgen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.