Oranje O17 vecht zich langs Wales O17

door SJvanveen 1

Oranje Onder-17 heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt op de leeftijdsgenoten van Wales. Het jeugdteam van Nederland kwam in Uden in de eerste helft op achterstand, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind: 2-1.

Ajacieden Dani van den Heuvel, Rio Hillen en Julius Dirksen begonnen in de basis bij Oranje Onder-17, maar moesten vlak voor rust een goal incasseren. Wales kreeg een penalty, Ryan Viggars legde aan en faalde niet: 0-1.

Oranje Onder-17 moest aan de bak, want een nederlaag zou slecht nieuws betekenen voor eventuele EK-kwalificatie. Na rust was het zo goed als gelijk raak. Xavi Simons, momenteel speler bij Paris Saint-Germain, scoorde: 1-1.

Oranje ging door met aanvallen en kwam tien minuten voor tijd op voorsprong. Op aangegeven van ex-Ajacied Solomon Bonnah was het Yusuf Barasi (AZ) die Oranje aan een 2-1 voorsprong en uiteindelijke zege hielp. Ajax-middenvelder Kian Fitz-Jim viel in de tweede helft nog in.

Door de overwinning gaat Oranje O17 voorlopig aan kop in Groep 12 met vier punten uit twee wedstrijden. Wales en Slovenië volgen op nauwe afstand met drie punten uit twee wedstrijden, Kosovo staat laatste met één punt uit twee duels.

Opstelling Nederland O17:

Van den Heuvel; Bonnah, Owusu, Dirksen, Hillen; Caschili, Simons, Jimenez; Hoogewerf, Barasi, Van Brederode.

Wissels Nederland O17:

Roefs, Baas, De Jong, Van Aken, Ben David Dos Santos, Martha, Fitz-Jim, Hopman.

Opstelling Wales O17:

Williams; Edwards, Jones, Baker, Williams, Macnamara; Viggars, Savage, Jones, Porton; Dackers.

Wissels Wales O17:

Coley; Jones, Williams, Higgins, Clay, Taylor-Clarke, Shipley, Hughes, Edwards.

0-1 Viggars pen. (41')
1-1 Xavi Simons (50')
2-1 Yusuf Barasi (79')

- Oranje O17 is het EK-kwalificatietoernooi eerder deze week begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Kosovo.
- Namens Ajax behoren Dani van den Heuvel, Ar'jany Martha, Julius Dirksen, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen en Youri Baas tot de selectie van Oranje O17.