Oranje O17 selecteert zeven Ajacieden voor EK-kwalificatietoernooi in Finland

door Jon van Dam 1

Bron KNVB

Oranje O17 selecteert zeven Ajacieden voor EK-kwalificatietoernooi in Finland

door Jon van Dam 1

Bron KNVB

Oranje O17 neemt zeven talentvolle Ajacieden mee naar Finland, waar binnenkort de beslissende fase van de EK-kwalificatie wordt gespeeld. Dat maakt de KNVB dinsdag bekend. Opvallend is dat Emre Ünüvar is opgenomen in de selectie. De aanvaller van Ajax O17 is een jaar jonger dan de andere Ajacieden in de selectie.

In totaal heeft KNVB-trainer Alexander Palland 21 spelers opgeroepen die meereizen naar het Scandinavische land. Naast Ünüvar hebben ook Aaron Bouwman, Aymean El Hani, Lucas Jetten, Lyfe Oldenstam, Mylo van der Lans en Valentijn van der Velde een belletje gekregen. PSV is met acht vertegenwoordigende spelers hofleverancier.

Oranje O17 zal in totaal drie wedstrijden gaan spelen tijdens het kwalificatietoernooi in Finland. Op woensdag 20 maart speelt Nederland tegen de leeftijdsgenoten van Italië O17. Zaterdag 23 maart spelen de manschappen van Palland tegen Finland O17, terwijl het laatste affiche tegen België O17 zal worden afgewerkt.

Deelname aan EK op Cyprus is de inzet

Mocht Nederland O17 zich weten te kwalificeren voor het EK-O17, dan reist het in mei af naar Cyprus. Op het eiland zullen de beste zestien Europese landen van 20 mei tot 5 juni tegen elkaar strijden. De landen worden verdeeld in vier groepen, waarna de beste twee teams verder gaan naar het play-off-systeem. De kwartfinales, halve finales en finales bepalen uiteindelijk wie er Europees kampioen wordt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.