Oranje O17 met 2-1 onderuit tegen Polen O17 in UEFA Pre-Tournament

door Timo Suur 3

Bron OnsOranje

Oranje O17 met 2-1 onderuit tegen Polen O17 in UEFA Pre-Tournament

door Timo Suur 3

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Oranje O17 is in de tweede wedstrijd van het UEFA Pre-Tournament met 2-1 onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten uit Polen. Namens Ajax begonnen Valentijn van der Velde en Luuk Beekman in de basis, terwijl Aaron Bouwman, Lucas Jetten en Mylo van der Lans mochten invallen.

'We hebben genoeg kansen gehad om vier doelpunten te maken, maar maakten er maar één. We hebben onszelf daarin tekort gedaan', was de reactie van bondscoach Alexander Palland tegenover OnsOranje. De oefenmeester zag zijn ploeg bij vlagen goed spel op de mat leggen, maar de tegenstander was op fysiek vlak de betere. 'Daar ligt de kracht van Polen. De passie en beleving waarmee zij spelen gaat diep. Daar moeten wij stappen in zetten. Bovendien gingen ze de duels hard in. Tot op de grens, of soms zelfs daarover.'

Oranje O17 had moeite met de fysiek sterke tegenstander en ze kwamen lastig in de wedstrijd. In de beginfase waren beide teams afwachtend. In de periode daarna wisten de Nederlanders een aantal kansen te creëren, maar ze wisten niet tot de openingstreffer te komen. Daardoor hielpen ze de tegenstander in de wedstrijd en de Polen pakten zelfs de voorsprong. Al snel kwam Oranje O17 op gelijke hoogte, maar uiteindelijk ging Polen er met de overwinning vandoor.

Oranje O17 moet winnen van Portugal O17 om toernooizege te pakken

De ploeg van Palland maakt nog altijd kans op de toernooizege, maar daarvoor is wel een overwinning nodig op Portugal O17. De Portugezen wonnen de eerste speeldag van Polen O17 en zodoende wordt het een lastige opgave voor Oranje O17. 'Portugal heeft een goede ploeg en zal op volle oorlogssterkte tegen ons spelen', blikt Palland vooruit. 'Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar Portugal is wel een ploeg die meer vanuit balbezit denkt en wil aanvallen. Daardoor krijgen wij misschien ook meer ruimte om te voetballen. We gaan een plan bedenken om ze weerstand te bieden.'

Weet Ajax zondag tegen PSV een punt te pakken? Zet in en verdien zes keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.