'Opkomstplicht komt bij supporters vandaan'

door Bart Veenstra 6

'Opkomstplicht komt bij supporters vandaan'

door Bart Veenstra 6

Laatst geüpdatet

De wens voor een opkomstplicht voor seizoenkaarthouders van de F-Side komt bij supporters zelf vandaan, zo schrijft Ajax Life in zijn nieuwe krant. Niet alleen bij Ajax zou er namelijk ergernis zijn over de lege plekken in het stadion, maar ook bij de fans op de F-Side is het een doorn in het oog.

'Hoe minder mensen op het vak, hoe minder sfeer. Daarnaast is er een wachttijd van zo'n tien jaar voor de F-Side. Mensen die al jaren wachten en nu noodgedwongen op andere tribunedelen zitten, zien ook dat het vak waar ze graag willen zitten haast nooit vol is. Zij beginnen ook te klagen', legt men uit, waarna wordt benadrukt dat fans die niet de moeite nemen om bij elf van de zeventien thuisduels aanwezig te zijn elders een plek in het stadion mogen zoeken.

Supporters mogen wel hun kaart aan een vriend of buurman geven, zodat er toch iemand op hun plekje zit. 'Vandaar dat we bij Ajax de wens hebben neergelegd om de Ajax Kaartenmarkt weer nieuw leven in te blazen. Het moet zo laagdrempelig worden om je kaart beschikbaar te stellen als je als seizoenkaarthouder zelf niet kan. Maar Ajax beslist hier over', vertelt SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam. Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis staat open voor een opvolger van de kaartenmarkt. 'Maar het zit nog steeds in de onderzoekende fase. Er is momenteel geen goed systeem voorhanden dat aan alle wensen en eisen voldoet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.