Onderscheiding voor Hansen na unieke prestatie

door Bart Veenstra 3

Onderscheiding voor Hansen na unieke prestatie

door Bart Veenstra 3

Laatst geüpdatet

Ajax-jeugdspeler Sontje Hansen, die een belangrijke rol had in de EK-winst van het Nederlands elftal onder 17 jaar, heeft vrijdag een sportonderscheiding gekregen van de gemeente Hoorn. Die oorkonde is er voor sporters die een unieke prestatie geleverd hebben, zo meldt NH Nieuws.

'Dat is leuk', zegt Hansen er zelf over. 'Leuk dat de burgemeester mij kent.' Hansen wist in de finale van het EK-17 de 1-0 te maken. Oranje O17 won uiteindelijk met 3-1 van Italië. 'Eigenlijk besef ik het niet. Ik besef niet dat ik de beste ben van Europa en dat we het hebben gewonnen. Maar soms kijk ik bij mijn galerij naar foto's en bedenk ik mij van: Wow, het is eigenlijk wel echt iets moois. En iets goeds', aldus Hansen.

Het succes van Hansen is niet vanzelfsprekend, zo valt te lezen. Zijn alleenstaande moeder Sonaida heeft veel voor hem gestreden. 'Het was moeilijk en zwaar voor mij. Ik moest werken, maar na mijn werk wilde ik altijd iets er bij doen. Om nog meer geld te verdienen, om de contributie te betalen en om de spullen te kopen', zegt de moeder van Hansen. Een aantal jaar geleden werd zij afgekeurd. Het gezin kreeg hulp van Stichting Leergeld. Deze stichting helpt kinderen uit een gezin met weinig inkomen. Sontje is nu ambassadeur van deze stichting.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.