Ocampos blikt terug op tijd bij Ajax: 'Een goedbetaalde vakantie'

door BadembaBarrie 82

Bron Sevilla

Ocampos blikt terug op tijd bij Ajax: 'Een goedbetaalde vakantie'

door BadembaBarrie 82

Bron Sevilla

Laatst geüpdatet

Lucas Ocampos kijkt met enige ironie terug op zijn mislukte halfjaar bij Ajax. In gesprek met het clubkanaal van Sevilla noemt de Argentijn zijn tijd in Amsterdam 'een goedbetaalde vakantie'. Ocampos had naar eigen zeggen al snel door dat het niets zou worden en dus werd het voor hem aftellen naar de winterse transferperiode en een terugkeer naar Sevilla.

Waarom het bij Ajax niet liep zoals gehoopt, kan Ocampos niet zeggen. Hij had echter al wel snel door dat de stap niet goed uit zou pakken. 'De dingen gingen niet zoals ik wilde. Er werd door niemand van de club iets tegen me gezegd. Waarom ik niet speelde, wat er anders moest. Er werd niet meer met me gesproken', aldus de aanvaller, die tot slechts 114 minuten in Amsterdamse dienst kwam.

Het leidt bij Ocampos al snel tot het besef dat zijn verblijf bij Ajax niet lang zal duren en dus wijzigen de plannen. De zoektocht naar een definitiever onderkomen wordt gestaakt en Ocampos' vrouw en kinderen krijgen te horen dat ze niet over hoeven te komen vanuit Spanje.

De aanvaller zelf staat er zo nuchter en pragmatisch mogelijk in. 'Ik had bij Ajax kunnen blijven en elke avond zittend op mijn hotelbed kunnen eten. Het was een goedbetaalde vakantie in Amsterdam. Maar in het voetbal heb ik nooit voor geld gekozen. Ik hou van het gevoel dat de wedstrijden bij me losmaken.'

'Heb me vier maanden lang geen voetballer gevoeld'

Toch gaat zijn situatie Ocampos niet bepaald in de koude kleren zitten. Zo breekt zijn hart als zijn dochtertje, tijdens hun bezoek aan Nederland, vraagt wanneer ze in het stadion naar zijn wedstrijden kunnen komen kijken. Daarbij doet het ook wat met Ocampos' beleving van zijn beroep. 'Ik heb me vier maanden lang geen voetballer gevoeld. Ik hoefde me niet op de wedstrijden te focussen. Op het einde maakte ik geen deel meer uit van de selectie. Het was een vreemde belevenis.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.