'Nederlandse top praat in december nog eenmaal met Belgische clubs over BeNeLiga'

door Jesse ter Haar 59

Bron Veronica Inside

'Nederlandse top praat in december nog eenmaal met Belgische clubs over BeNeLiga'

door Jesse ter Haar 59

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Ajax en de rest van de Nederlandse top gaat nog eenmaal met de Belgische topclubs praten over de BeNeLiga, zo vertelt Chris Woerts bij Veronica Inside. De goede hoop in de oprichting van de gezamenlijke competitie is grotendeels weg bij de clubs uit Nederland, maar in België lijkt de wil er nog te zijn.

'De BeNeliga is een beetje op sterven na dood. De Belgen willen heel graag en nu komt er in december nog een laatste poging. De vier topclubs van Nederland – Ajax, Feyenoord, PSV en AZ – gaan met de vier topclubs van België om de tafel zitten, om te kijken of er nog leven in het project zit', meent de sportmarketeer.

Zodoende bekijken de grootste vier clubs van Nederland nog één keer wat er te winnen valt voor het Nederlands voetbal, maar de kans lijkt niet bijster groot dat er iets uit de gesprekken zal komen. 'Eigenlijk zeggen de Nederlandse clubs met name: trekken aan een dood paard. Dat gaan we niet doen.'

Johan Derksen zit eveneens aan tafel bij de talkshow en ziet een gemixte competitie in eerste instantie ook niet zitten. 'Het is toch ook niet aantrekkelijk om tegen Eupen en Union te spelen?', vraagt hij zich hardop af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties