Nederland O17 speelt gelijk tegen Kosovo

door Finn Dekker 3

Nederland O17 heeft woensdagavond een teleurstellend resultaat neergezet tegen de leeftijdsgenoten van Kosovo. Oranje kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De enige goal van de Nederlanders kwam op naam van PSV'er Mylian Jimenez.

De twee landen speelden in het kader van de EK-kwalificatie tegen elkaar in Limburg. Het betrof de eerste wedstrijd van de reeks. Lang leek Oranje op de winst af te stevenen, maar halverwege de tweede helft scoorde Kosovo de belangrijke gelijkmaker.

Namens Ajax deden Dani van den Heuvel, Julius Dirksen, Youri Baas en Rio Hillen mee. Ar'jany Martha en Kian Fitz Jim bleven negentig minuten op de bank zitten. Later deze week volgen nog de duels met Wales en Slovenië voor de O17.