NEC-coach Meijer zag dat Ajax het moeilijk had: 'Er had meer ingezeten'

door Roemer Smid 29

Bron Algemeen Dagblad

NEC-coach Meijer zag dat Ajax het moeilijk had: 'Er had meer ingezeten'

door Roemer Smid 29

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Rogier Meijer vindt dat er meer inzat voor zijn ploeg NEC tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag met 1-2 op bezoek in Nijmegen en klimmen naar de achtste plaats op de ranglijst in de Eredivisie. Met NEC gaat het, na de goede start van het seizoen, nu minder. De Nijmegenaren staan na het verlies tegen Ajax op de zestiende plek.

'Ik denk dat er meer inzat voor ons', aldus Meijer tegen het Algemeen Dagblad. 'Het verschil tussen beide ploegen was niet zo groot. Natuurlijk kreeg Ajax in de eerste helft een goede kans via Brian Brobbey en schoot in de tweede helft Taylor op de lat, maar wij hebben ook zo onze momenten gehad. Als we Ajax echt pijn hadden willen doen, hadden we naar voren toe wat zorgvuldiger moeten zijn. Met name als we onder de druk uit voetbalden, was de keuze daarop niet altijd goed.'

Brobbey was met een assist bij de 0-1 wederom belangrijk, zag ook Meijer. 'We vergaten de passlijn naar Brobbey eruit te halen. Dan kan je zeggen dat Bram (Nuytinck, red.) vervolgens geen contact met hem moet maken, maar dat is ook de kwaliteit van Brobbey. Hij draaide goed weg en gaf hem nog voor ook. Zuur, want het was de eerste keer dat Brobbey succesvol was met zo’n actie.'

'We voelden dat Ajax het lastig had'

'We hadden in die fase een paar keer gewisseld, waardoor spelers op andere posities terechtkwamen. Maar dan nog mogen we niet uit een stilstaande situatie een goal om de oren krijgen. Zonde, want het offensief dat we hadden ingezet, viel daardoor een beetje weg. We voelden dat Ajax het lastig had, maar dat mocht niet baten', besluit de trainer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.