Mexico speelt met Álvarez gelijk tegen Canada

door Bart Veenstra 3

Mexico heeft het WK-kwalificatieduel met Canada niet weten te winnen. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam het land van Ajax-middenvelder Edson Álvarez niet voorbij Canada: 1-1.

Álvarez speelde de gehele wedstrijd als controlerende middenvelder. In een qua kansen gelijk opgaande wedstrijd was het Mexico dat na 21 minuten op voorsprong kwam. Op aangeven van voormalig PSV'er Hirving Lozano opende Jorge Sanchez de score.

Heel lang kon Mexico niet genieten van die voorsprong. Vlak voor rust wist Jonathan Osorio, op aangeven van Alphonso Davies, de gelijkmaker te maken. Na rust werd er niet meer gescoord en zodoende eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

In de WK-kwalificatiepoule staat Mexico nu tweede met acht punten. Dat puntenaantal heeft de nummer 1 - de Verenigde Staten - ook. Canada volgt op plek drie met zes punten. Nummer vier Panama volgt met vijf punten. De bovenste drie landen kwalificeren zich voor het WK, terwijl de nummer vier play-offs speelt.