Martínez en Tagliafico winnen als basisspelers met Argentinië

door Bart Veenstra 7

Bron AS

Martínez en Tagliafico winnen als basisspelers met Argentinië

door Bart Veenstra 7

Bron AS

Laatst geüpdatet

Argentinië heeft donderdagavond (lokale tijd) een nipte zege geboekt op Chili. De Argentijnen, die zich al hadden geplaatst voor het WK, wonnen met 2-1 van de Chilenen. Namens Ajax speelden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico de gehele wedstrijd mee.

Martínez stond, net als bij Ajax, opgesteld als linker centrale verdediger. De Ajacied vormde een centraal duo met SL Benfica-verdediger Nicolas Otamendi. Tagliafico speelde als linksback. Waar de drie donderdagavond nog met elkaar de defensie vormden, spelen zij over een kleine maand tegen elkaar in de Champions League.

De score in deze WK-kwalificatiewedstrijd werd na negen minuten geopend door Angel Di Maria. Via Ben Brereton deed Chili al snel wat terug, al was het Argentinië dat nog voor rust weer op voorsprong kwam. Lautaro Martínez bracht de Argentijnen in de 34e minuut op een 1-2 voorsprong en bij die stand bleef het.

Chili moet vrezen voor mislopen WK

Argentinië voldeed zo zijn sportieve plicht, terwijl Chili moet vrezen voor het mislopen van een WK-ticket. De Chilenen staan nu op plek zeven, terwijl alleen de bovenste vier landen zich plaatsen voor het WK. De nummer vijf heeft via de play-offs nog kans op een WK-ticket.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties